#196 – De financiële impact van oorlog: sancties, fat tails en uitsluiting

In de liveshow van vorige week bespraken we de impact van de oorlog. Omdat het zo’n complexe situatie is, laat de uitkomst zich niet voorspellen. Vandaag zijn we zeven dagen verder en is er iets meer duidelijk. Bert legt in de marktupdate aan de hand van de “fat tail” verdeling uit waarom we met een andere blik dan normaal naar de markt moeten kijken. Voor de rest bespreken we de sancties, de impact op de gewone Rus of Oekraïner, de gezamenlijke actie van de crypto beurzen om niemand uit te sluiten en duiken we diep in de speech van Jerome Powell (FED).

Satoshi Radio wordt mede mogelijk gemaakt door: Anycoin Direct, Bitcoin Meester, AMDAX, Watson Law, Ledger Leopard, Bitvavo, VanEck, BLOX en BTC Direct.

(00:00:00) – Opening

(00:03:56) – Donaties

(00:04:44) – Lightning techpapers in Connect the World

(00:05:40) – Marktupdate: we staan op dun ijs

(00:53:20) – De speech van Powell

(01:31:55) – Het leven van een Russische YouTuber

(01:39:00) – Bitcoin verbod van de baan

(01:42:50) – Afsluiting