#220 – Ethereum merge onder druk: wat betekent dit voor bitcoin?

Vorige week bespreken we het verhaal rondom Tornado.Cash, de Ethereum mixing service die op de OFAC lijst is gezet. We gaan door waar we gestopt waren: bij mensen die een klein beetje “Tornado Mixed” ETH naar hun ENS adres gestuurd kregen. Deze mensen werd namelijk de toegang tot verschillende DeFi platformen ontzegd. Dat leidde tot een interessante discussie: kan er met Proof of Stake ook op protocol niveau gecensureerd worden? Dat is precies wat de mannen deze week bespreken. Natuurlijk is er ook een marktupdate en hebben we het nog even over de Blackrock private bitcoin trust.

Satoshi Radio wordt mede mogelijk gemaakt door: Anycoin Direct, BitBox, Bitvavo, Watson Law, Litebit, Coinmerce, BLOX en BTC Direct.

(00:00:00) – Opening

(00:02:50) – De week

(00:32:30) – Marktupdate

(01:03:00) – Even bellen met Ruben Waterman

(01:13:30) – BlackRock bitcoin private trust

(01:23:00) – Staat de merge op losse schroeven?

(02:28:00) – Einde